Ballfreunde Cavallino Cup

Regler för turneringen

Läs igenom alla turneringsregler för Beach Handball Cups här för information om spelplaner, poängräkning och annan viktig information. Om du har några frågor är det bara att kontakta oss.

Behörighet att spela

Alla spelare som har ett speltillstånd i enlighet med de officiella reglerna för sin hemförening har rätt att delta. Alla spelare får endast spela för ett lag åt gången. Spelarnas pass och identitetshandlingar måste medföras.

Lekplatsutrustning

Spelet spelas med en speciell beachhandboll. Minst 2 bollar finns på varje plan.
Avbytarna måste också samla upp bollar som har kastats utanför spelområdet och sätta tillbaka dem i spel.

Spelplan

Hela spelytan är 27 meter lång och 12 meter bred. Den består av en spelplan och två 6-meters målområden.
Grinden är 2 meter hög och 3 meter bred.
Bytesområdena är placerade vid sidan av planen (målvaktsbyte i målområdet) och bibehålls vid sidbyten.

Lektid

En match varar 2 x 7 minuter; varje halvlek inleds med ett domarkast.
Om en halvlek slutar oavgjort skall den avgöras med golden goal. För detta ändamål, liksom i början av varje halvlek, skall avkast göras av domaren.
Halvtidsvilan på 1 minut används för att byta sida.
Domaren öppnar och avslutar matchen med en signalpipa. Det finns inga time-outs, men domarna kan avbryta den pågående matchen på grund av särskilda händelser.
Om varje lag vinner en halvlek går det direkt till straffläggning för båda lagen:
Spelaren startar från sitt eget målområde, passar bollen till sin egen målvakt, tar emot bollen från sin egen målvakt på väg till motståndarens mål och kastar sedan mot motståndarens mål. Om bollen vidrör marken eller om spelaren tar mer än tre steg efter att ha fångat bollen är försöket ogiltigt. Tre spelare turas alltid om att kasta mot målet. Om ställningen är oavgjord i slutet av straffläggningen fortsätter spelarna att turas om att kasta tills ett lag tar en ointaglig ledning.
Vinnaren av shootout-omgången får 2:1-set i tabellen.
I shootout tilldelas två poäng för "Kempa-tricket" och "spin shot" och en poäng för de vanliga målkastningarna.

Antal spelare på planen

m/f B-youth: 4 spelare från varje lag (3 fältspelare och 1 målvakt)
m/f C-youth: 4 spelare från varje lag (3 fältspelare och 1 målvakt)
m/f D-ungdom: 5 spelare från varje lag (4 fältspelare och 1 målvakt)
m/f E-youth: 5 spelare från varje lag (4 fältspelare och 1 målvakt)
Det finns ingen gräns för antalet substitut.

Utrustning

Alla spelare i ett lag måste bära enhetlig klädsel. Förutom barfota är det tillåtet att spela i vanliga sport- eller bomullsstrumpor; alla typer av skor, inklusive neopren- eller tåskor, är förbjudna.
Det är förbjudet att bära föremål som utgör en risk för skada; bedömningen är helt och hållet domarnas ansvar.

Målvakt

Målvakter får lämna målområdet utan boll när de har bollinnehav och agera som utespelare på planen.
Målvaktens mål räknas alltid med 2 poäng.

Särskilda bestämmelser

Efter en utvisning för regelbrott får den utvisade spelaren eller en ersättare återinträda på planen efter ett byte av bollinnehav. En andra utvisning innebär diskvalificering för den aktuella matchen. Det är tillåtet att kasta efter en boll som ligger eller rullar i sanden; bollen får hållas på detta sätt i högst 3 sekunder innan den måste spelas.
Domarna och turneringsfunktionärerna har rätt att utesluta spelare från hela turneringen vid särskilt osportsliga förseelser på eller utanför planen.

Resultat

Det är upp till domaren att belöna särskilt attraktiva mål (t.ex. 360°-mål, "Kempa-trick" eller tekniskt kreativa mål) med 2 poäng. Mål som görs från ett 6-meters kast tilldelas alltid 2 poäng.
I utslagsmatcherna, liksom i gruppmatcherna, avgörs matchen genom straffsparksläggning om båda lagen har vunnit en ordinarie halvlek vardera.
Om ett lag är försenat (2 minuter efter den officiella matchstarten) eller inte dyker upp, anses matchen förlorad med 0:2 set och vunnen av motståndaren med 14:0 mål. Om ett lag är försenat utan egen förskyllan kommer turneringskommittén att besluta om matchen ska flyttas. Om ett lag orsakar att matchen avbryts, anses matchen också förlorad med 0:2 set och vunnen av motståndaren med 14:0 mål. Detta gäller även vid grovt osportsligt uppträdande utanför banan. I detta fall har turneringsledningen rätt att utesluta det berörda laget från den fortsatta turneringen.
För gruppmatcherna avgör målskillnaden vid lika poäng, och antalet gjorda mål avgör vid lika målskillnad. Om antalet gjorda mål är lika, skall den direkta jämförelsen mellan lagen avgöra. Vid oavgjort resultat skall vinnaren utses genom lottning.

Natur och miljö

Inga glasflaskor får tas med till stranden. Sopor måste samlas i sopsäckar och slängas i de soptunnor som finns på plats (tillräckligt många sopsäckar finns tillgängliga från turneringsledningen).

Rättvist spel

Alla deltagares hälsa och integritet är högsta prioritet vid våra turneringar. Kul, glädje och sportsmannaanda står alltid i förgrunden.
Domarnas beslut måste följas fullt ut.

Tack för er omtanke och ert stöd. Vi önskar er en oförglömlig och spännande helg med många mål, mycket action och naturligtvis det bästa strandvädret!

Alla spelare som kan uppvisa ett speltillstånd i enlighet med de officiella reglerna för sin hemförening har rätt att delta.
Varje spelare får endast spela för ett lag åt gången. Spelarnas pass eller identitetshandlingar måste medföras.