Ballfreunde Cavallino Cup

Turneringsregler

Læs alle turneringsreglerne for Beach Handball Cups her for at få oplysninger om spillefelter, pointgivning og andre vigtige oplysninger. Hvis du har spørgsmål, skal du blot kontakte os.

Spilleberettigelse

Alle spillere, der har en spilletilladelse i overensstemmelse med deres hjemlandsforbunds officielle regler, har ret til at deltage. Alle spillere må kun spille for ét hold ad gangen. Spillernes pas og identifikationsdokumenter skal medbringes.

Legepladsudstyr

Spillet spilles med en særlig strandhåndbold. Der er mindst 2 bolde til rådighed på hver bane.
Udskiftningsspillerne skal også indsamle bolde, der er blevet kastet uden for banen, og bringe dem tilbage i spil.

Spilleplads

Hele spillefladen er 27 meter lang og 12 meter bred. Den består af en bane og to 6-meter-målområder.
Porten er 2 meter høj og 3 meter bred.
Udskiftningsområderne er placeret i siden af banen (målmandsskift i målområdet) og bevares, når der skiftes side.

Legetid

En kamp varer 2 x 7 minutter; hver halvleg starter med et dommerkast.
Hvis en halvleg ender uafgjort, afgøres den ved golden goal. Til dette formål foretages kastet, ligesom ved starten af hver halvleg, af dommeren.
Halvtiden på 1 minut bruges til at skifte side.
Dommeren åbner og afslutter kampen med et fløjtesignal. Der er ingen time-outs, men dommerne kan dog afbryde den igangværende kamp på grund af særlige hændelser.
Hvis hvert hold vinder en halvleg, går begge hold direkte til straffesparkskonkurrence:
Spilleren starter fra sit eget målområde, spiller bolden videre til sin egen målmand, modtager bolden fra sin egen målmand på vej mod modstanderens mål og kaster derefter mod modstanderens mål. Hvis bolden rører jorden, eller hvis spilleren tager mere end tre skridt efter at have fanget bolden, er forsøget ugyldigt. Tre spillere skiftes altid til at kaste mod målet. Hvis stillingen er uafgjort ved afslutningen af shootout, fortsætter spillerne med at kaste på skift, indtil et af holdene har en uovervindelig føring.
Vinderen af shootout-runden får 2:1-sæt i tabellen.
I skydningen gives der to point for "Kempa-tricket" og "spin shot" og et point for de sædvanlige målkast.

Antal spillere på banen

m/f B-ungdom: 4 spillere fra hvert hold (3 markspillere og 1 målmand)
m/f C/ungdom: 4 spillere fra hvert hold (3 markspillere og 1 målmand)
m/f D-ungdom: 5 spillere fra hvert hold (4 markspillere og 1 målmand)
m/f E-ungdom: 5 spillere fra hvert hold (4 markspillere og 1 målmand)
Der er ingen grænse for antallet af substitutter.

Udstyr

Alle markspillere på et hold skal bære ensartet tøj. Ud over bare fødder er det tilladt at spille i almindelige sports-/bomuldssokker; fodtøj, herunder neopren-/tåsko, er forbudt.
Det er forbudt at medbringe genstande, der udgør en risiko for skade, og vurderingen heraf er udelukkende dommerens ansvar.

Målmand

Målmænd må forlade målområdet uden bolden, når de er i boldbesiddelse, og optræde som markspillere på banen.
Målmændnes mål bliver altid noteret med 2 point.

Særlige bestemmelser

Efter en udvisning for forseelse må den udviste spiller eller en indskifter komme tilbage på banen efter et boldbesiddelsesskift. En anden udvisning betyder diskvalifikation for den aktuelle kamp. Det er tilladt at kaste efter bolden, der ligger eller ruller i sandet; bolden kan holdes på denne måde i højst 3 sekunder, før den skal spilles.
Dommerne og turneringsofficials har ret til at udelukke spillere fra hele turneringen i tilfælde af særligt usportslige forseelser på eller uden for banen.

Score

Det er op til dommeren at belønne særligt attraktive mål (f.eks. 360°-mål, "Kempa-tricks" eller teknisk kreative mål) med 2 point. Mål fra et 6-meterkast tildeles altid 2 point.
I knockoutkampene afgøres det ligesom i gruppekampene ved hjælp af en straffesparkskonkurrence, hvis begge hold har vundet en ordinær halvleg hver.
Hvis et hold kommer for sent (2 minutter efter kampens officielle start) eller ikke møder op, betragtes kampen som tabt med 0:2 sæt og vundet af modstanderen med 14:0 mål. Hvis et hold kommer for sent uden egen skyld, beslutter turneringskomitéen, om kampen skal flyttes. Hvis et hold får kampen afbrudt, betragtes kampen også som tabt med 0:2 sæt og vundet af modstanderen med 14:0 mål. Dette gælder også for grov usportslig opførsel uden for banen. I så fald har turneringsledelsen ret til at udelukke det pågældende hold fra det videre forløb af turneringen.
I gruppekampene er det målforskellen, der afgør, om der er lige mange point, og antallet af scorede mål, der afgør, om der er lige mange mål. Hvis antallet af scorede mål er lige mange, afgøres det ved direkte sammenligning mellem holdene. I tilfælde af stemmelighed afgøres vinderen ved lodtrækning.

Natur og miljø

Det er ikke tilladt at medbringe glasflasker på stranden. Affald skal samles i affaldssække og smides i de affaldscontainere, der er opstillet på stedet (affaldssække i tilstrækkelig mængde kan fås hos turneringsledelsen).

Fair Play

Alle deltageres sundhed og integritet er den højeste prioritet ved vores turneringer. Sjov, glæde og sportsmandskab er altid i højsædet.
Dommernes afgørelser skal overholdes fuldt ud.

Tak for din betænksomhed og støtte. Vi ønsker dig en uforglemmelig og spændende weekend med mange mål, masser af action og selvfølgelig det bedste strandvejr!

Alle spillere, der kan fremvise en spilletilladelse i overensstemmelse med deres hjemlandsforbunds officielle regler, har ret til at deltage.
Alle spillere må kun spille for ét hold ad gangen. Der skal medbringes spillerpas eller identifikationsdokumenter.