Ballfreunde Cavallino Cup

Toernooi regels

Lees hier alle toernooiregels voor de Beach Handball Cups voor informatie over de speelvelden, puntentelling en andere belangrijke informatie. Als u vragen heeft, neem dan contact met ons op.

Speelgerechtigdheid

Alle spelers die een speelvergunning hebben volgens de officiële reglementen van hun thuisvereniging zijn gerechtigd deel te nemen. Alle spelers mogen maar voor één team tegelijk spelen. De paspoorten en identificatiedocumenten van de spelers moeten worden meegenomen.

Speeltoestellen

Het spel wordt gespeeld met een speciale strandhandbal. Op elke baan worden ten minste 2 ballen verstrekt.
De wisselspelers moeten ook ballen die buiten de bounds zijn gegooid verzamelen en terug in het spel brengen.

Speelveld

Het gehele speelveld is 27 meter lang en 12 meter breed. Het bestaat uit een veld en twee doelgebieden van 6 meter.
Het hek is 2 meter hoog en 3 meter breed.
De wisselzones bevinden zich aan de zijkant van het veld (wisselen van keeper in het doelgebied) en blijven gehandhaafd bij het wisselen van kant.

Speeltijd

Een wedstrijd duurt 2 x 7 minuten; elke helft begint met een scheidsrechtersworp.
Als een helft in een gelijkspel eindigt, wordt deze beslist door een golden goal. Voor dit doel, zoals bij het begin van elke helft, wordt de afwerping gedaan door de scheidsrechter.
De 1 minuut rust wordt gebruikt om van kant te wisselen.
De scheidsrechter opent en beëindigt de wedstrijd met een fluitsignaal. Er zijn geen time-outs; de scheidsrechter kan echter de wedstrijd in volle gang onderbreken wegens bijzondere voorvallen.
Als elk team een helft wint, gaat het voor beide teams gelijk op in de shootout:
De speler start vanuit zijn/haar eigen doelgebied, passt de bal naar zijn/haar eigen keeper, ontvangt de bal van zijn/haar eigen keeper op weg naar het doel van de tegenstander en gooit dan naar het doel van de tegenstander. Als de bal de grond raakt of de speler meer dan drie stappen zet na het vangen van de bal, is de poging ongeldig. Drie spelers gooien altijd om de beurt naar het doel. Als de score aan het einde van de shootout gelijk is, blijven de spelers om de beurt gooien totdat één team een onaantastbare voorsprong neemt.
De winnaar van de shoot-out ronde krijgt 2:1 sets in de tabel.
In de shootout worden twee punten toegekend voor de "Kempa-truc" en de "spin shot" en één punt voor de gebruikelijke doelworpen.

Aantal spelers op het veld

m/v B-jeugd: 4 spelers van elk team (3 veldspelers en 1 keeper)
m/v C-jeugd: 4 spelers van elk team (3 veldspelers en 1 keeper)
m/v D-jeugd: 5 spelers van elk team (4 veldspelers en 1 keeper)
m/v E-jeugd: 5 spelers van elk team (4 veldspelers en 1 keeper)
Er is geen limiet aan het aantal vervangers.

Apparatuur

Alle veldspelers van een team moeten uniforme kleding dragen. Naast blote voeten is spelen met standaard sport/katoenen sokken toegestaan; elk schoeisel, inclusief neopreen/teen schoenen, is verboden.
Het dragen van voorwerpen die een risico op letsel inhouden is verboden; de beoordeling hiervan is uitsluitend de verantwoordelijkheid van de scheidsrechters.

Doelman

Keepers mogen het doelgebied verlaten zonder de bal als ze balbezit hebben en handelen als veldspelers op het veld.
Doelpunten van keepers worden altijd gescoord met 2 punten.

Bijzondere voorschriften

Na een uitwijzing wegens een overtreding mag de uit het veld gezonden speler of een vervanger het veld weer betreden na een wisseling van balbezit. Een tweede uitworp betekent diskwalificatie voor de huidige wedstrijd. Pitchen voor de bal die in het zand ligt of rolt is toegestaan; de bal mag maximaal 3 seconden op deze manier vastgehouden worden voordat hij gespeeld moet worden.
De scheidsrechters en toernooifunctionarissen hebben het recht spelers uit te sluiten van het gehele verloop van het toernooi bij bijzonder onsportieve overtredingen op of buiten het veld.

Score

Het is aan de scheidsrechter om bijzonder aantrekkelijke doelpunten (bijv. 360°-doelpunten, "Kempa-truc" of technisch creatieve doelpunten) met 2 punten te belonen. Doelpunten gescoord uit een 6-meter worp worden altijd 2 punten toegekend.
In de knock-outwedstrijden valt, net als in de groepswedstrijden, de beslissing via een shoot-out als beide teams elk één reguliere helft hebben gewonnen.
Als een team te laat is (2 minuten na het officiële begin van de wedstrijd) of niet verschijnt, wordt de wedstrijd als verloren beschouwd met 0:2 sets en gewonnen door de tegenstander met 14:0 doelpunten. Als een team buiten zijn schuld te laat is, beslist de toernooicommissie of de wedstrijd wordt verzet. Als een team de wedstrijd laat staken, wordt de wedstrijd ook beschouwd als verloren met 0:2 sets en gewonnen door de tegenstander met 14:0 doelpunten. Dit geldt ook voor grof onsportief gedrag buiten de baan. In dat geval heeft de wedstrijdleiding het recht het betrokken team uit te sluiten van het verdere verloop van het toernooi.
Voor de groepswedstrijden beslist het doelsaldo bij gelijke punten, en het aantal gescoorde doelpunten bij gelijk doelsaldo. Als het aantal gescoorde doelpunten gelijk is, beslist de directe vergelijking tussen de teams. Bij staking van stemmen wordt de winnaar door loting aangewezen.

Natuur en milieu

Op het strand mogen geen glazen flessen worden meegenomen. Afval moet worden verzameld in vuilniszakken en gedeponeerd in de vuilniscontainers die op het terrein staan (voldoende vuilniszakken zijn verkrijgbaar bij de wedstrijdleiding).

Eerlijk spel

De gezondheid en integriteit van alle deelnemers hebben de hoogste prioriteit bij onze toernooien. Plezier, vreugde en sportiviteit staan altijd op de voorgrond.
De beslissingen van de scheidsrechters moeten volledig worden nageleefd.

Dank u voor uw attentheid en steun. Wij wensen u een onvergetelijk en spannend weekend met veel doelpunten, veel actie en natuurlijk het beste strandweer!

Alle spelers die een speelvergunning kunnen overleggen in overeenstemming met het officiële reglement van hun thuisvereniging zijn gerechtigd deel te nemen.
Alle spelers mogen maar voor één team tegelijk spelen. Spelerspassen of identificatiedocumenten moeten worden meegenomen.